Επιχείρηση απεγκλωβισμού των εκατοντάδων οδηγών και των συνεπιβατών τους  που «παγιδεύτηκαν» για ώρες, ξεκίνησε σε 6 σημεία της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα στις εξόδους της Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζας και Παιανίας. Στόχος είναι να απομακρυνθούν οι πολίτες, χωρίς τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη, στην επιχείρηση θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΛ.ΑΣ  με  ευρεία συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων. Επί ποδός θα βρίσκονται  ΕΚΑΒ και εθελοντές, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού, έχουν παραμείνει στα ακινητοποιημένα οχήματά τους, για τουλάχιστον 5 ώρες.

Όπως εξήγησε, ο κ. Στυλιανίδης, οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται στα παραπάνω έξι σημεία, όπου θα  τους υποδέχονται αξιωματικοί των εμπλεκομένων αρχών και θα τους καθοδηγούν σε λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. Στα σημεία αυτά θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν και ασθενοφόρα.

Στη «μάχη» για να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, έχει μπει και ο Στρατός, ενώ ήδη βρίσκονται επί τόπου και άνδρες της ΕΚΑΜ, έπειτα από εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.