Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, έμοιασε απροετοίμαστος για το «παρών», που ψήφισε το ΚΙΝΑΛ στην πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου για τον eΕΦΚΑ, και προκάλεσε τη δημιουργία ευτράπελων και κωμικοτραγικών καταστάσεων στη Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης, χαρακτήρισε «Ελβετούς» και «άχρωμους» τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, καταλογίζοντάς τους στάση ουδετερότητας, όταν το κόμμα του λίγο καιρό πριν προέβη στην ίδια τακτική.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν τέθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της διάταξης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, θέμα αντισυνταγματικότητας (από τον Ελληνική Λύση), ο ΣΥΡΙΖΑ  ψήφισε «παρών», παρότι γενικά διαφωνούσε με τη ρύθμιση και την καταψήφισε επί της ουσίας. Μόλις χθες πάλι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε εκ νέου να δηλώσει ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία της σύμβασης για τα Rafale, αποφεύγοντας να εκφράσει μία καθαρή θέση μέχρις τέλους για το ναι ή το όχι στην κυβερνητική απόφαση για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών.

Με τη λογική Σκουρλέτη, αν κάθε «παρών» είναι «ελβετική» και «άχρωμη» διαφυγή, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Πολλοί πάντως είναι αυτοί που εκτιμούν ότι πίσω από την επιθετική ενέργεια του κ. Σκουρλέτη κατά του ΚΙΝΑΛ, είναι η προσπάθεια που κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, να σαμποτάρει τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρας στον Νίκο Ανδρουλάκη για «προγραμματική συνεργασία» και «προοδευτική κυβέρνηση». Δεν είναι τυχαίο, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι το ξέσπασμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που έτυχε σκληρής απάντησης από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, ήλθε δύο μέρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος επιμένει στη σύγκλιση των «προοδευτικών δυνάμεων» – μία πολιτική επιλογή, που είναι κόκκινο πανί για την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και δυναμιτίζει την πορεία προς το συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο.