Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο για τις «γυναίκες της ζωής του», στην τελετή απονομής των βραβείων Goya.

Ο σπουδαίος Ισπανός ηθοποιός, κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Good Boss».

Όταν εμφανίστηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για το έργο που έχουν προσφέρει στον κινηματογράφο, τον σκηνοθέτη του, Φερνάντο Λεόν για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τον δάσκαλό του, Χουάν Κάρλος Κοράτσα.

Ο ηθοποιός όμως, δεν μπόρεσε να μην μνημονεύσει, δύο πρόσωπα ξεχωριστά για εκείνον, τις δύο γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του, Πενέλοπε Κρουζ, η οποία και τον συνόδευσε στην απονομή και τη μητέρα του, Πιλάρ Μπαρδέμ, η οποία έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο χρόνο.

Εμφανώς συγκινημένος, αφιέρωσε το βραβείο του στην Πενέλοπε Κρουζ, αναφέροντας την ως την «γυναίκα που αγαπά, σέβεται, θαυμάζει και γιορτάζει κάθε μέρα» και την ευχαρίστησε για τα παιδιά τους, Λεονάρντο και Λούνα, καθώς είναι το «ομορφότερο πράγμα που τους συνέβη».

Η δεύτερη ειδική αναφορά του ήταν στη μητέρα του, ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό και βουρκωμένος, είπε: «Στη γυναίκα εκείνη που με γέννησε, με βοήθησε να επιβιώσω, με έμαθε να θαυμάζω αυτό το επάγγελμα και ήταν παράδειγμα για εμένα. Μία σπουδαία ηθοποιός και ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Στην πολυαγαπημένη μου μητέρα, Πιλάρ. Σε αγαπώ».