Την «Λίμνη των Κύκνων», το δημοφιλέστερο μπαλέτο όλων των εποχών, με τους κορυφαίους χορευτές των θρυλικών Μπαλέτων Μπολσόι, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό, σε μαγνητοσκόπηση, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877, το εξαίρετης ομορφιάς αυτό κλασικό μπαλέτο, που βασίζεται στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι, συνεχίζει να σαγηνεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο.

Η παράσταση που θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι χορογραφημένη από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ενώ η πρίμα μπαλαρίνα Όλγκα Σμιρνόβα αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, και ο γοητευτικός Γιάκοπο ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, αναδεικνύεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.

Η μετάδοση γίνεται μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής, με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα.