«Προφανώς και πρόκειται για παράνομη εισβολή των Ρώσων και προφανώς ο ελληνικός λαός είναι σταθερά με τη δημοκρατία και τους αγώνες της Ουκρανίας για την ανεξαρτησία της».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι ξεκάθαρη: είναι πάντα υπέρ της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των χωρών και είναι βεβαίως με την πλευρά του αμυνόμενου και όχι του εισβολέα. Και δεν χωράνε εδώ προσπάθειες ωραιοποίησης. Ούτε υπάρχει άλλη γραμμή. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του αμυνόμενου και του λαού που μάχεται για την ανεξαρτησία του», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τομεάρχης εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας:

«Πρόκειται καθαρά περί στρατιωτικής εισβολής Ρώσων στην Ουκρανία. Πρέπει ρητά και απερίφραστα να καταδικαστεί η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία κατά παράβαση όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου. Ελπίζω αύριο, στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, να μην υπάρξουν οι ελάχιστοι “ισαποστάκηδες” και “ναιμεναλλάδες” για την εισβολή στην Ουκρανία. Πρέπει η καταδίκη των εισβολέων να είναι σαφής, ρητή και απερίφραστη από όλους».