Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν γύρω στο μεσημέρι σήμερα και σύμφωνα με το Κίεβο ο στόχος της Ουκρανίας είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, οι επιτροπές θα επιστρέψουν στις πρωτεύουσές τους για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις τους. Από τις αντιδράσεις Πούτιν και Ζελένσκι θα κριθεί εάν θα ξεκινήσει ενδεχομένως και νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, σε μια ιστορική εξέλιξη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, υπέγραψε το αίτημα της χώρας του για ένταξη στην ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε σήμερα για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έχει μιλήσει σήμερα πολλές φορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός.

Μέχρι στιγμής δεν εχει γίνει γνωστο πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων, ίσως να γίνει και αύριο.