Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο ο Γάλλος Πρόεδρος στον Ρώσο Πρόεδρο

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Πούτιν-Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο Ρώσο ομόλογό του ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο Reuters.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να επιτύχει την εξουδετέρωση και τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, είτε με διπλωματικό τρόπο είτε με όπλα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο Μακρόν στον Πούτιν
«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο Μακρόν στον Πούτιν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας… Η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ καιρό».

Αυταπάτη η ιδέα πως η Ουκρανία ήταν ναζιστικό καθεστώς
Σύμφωνα με το Skynews, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, o Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να είπε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι η ιδέα πως η Ουκρανία ήταν ναζιστικό καθεστώς ήταν μια αυταπάτη και ότι αυτό που κάνει ο κ. Πούτιν θα κοστίσει ακριβά στη χώρα του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο κ. Πούτιν είπε στον κ. Μακρόν ότι θα συνέχιζε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εάν η Ουκρανία δεν συμφωνούσε στην ουδετερότητα, και συνέχισε να προωθεί την (ευρέως διαψευσμένη) γραμμή του για την καταπολέμηση του νεοναζισμού.