Συναγερμός σήμανε  το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία,μετά από αναφορές για τρεις ισχυρές εκρήξεις.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως υψώθηκε καπνός πάνω από την πόλη μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στη Λβιβ. Οι Αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν πως σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις και κάλεσαν τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο τοπικός κυβερνήτης πρόσθεσαν δήλωσαν ότι επρόκειτο για επίθεση με στόχο έναν πύργο τηλεπικοινωνιών.

Η ανταποκρίτρια του Sky News βρίσκεται στο σημείο και επιβεβαιώνει πως σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις, ενώ μεταδίδει και βίντεο:

Ο Guardian απο μεριάς του μεταδίδει πως σημειώθηκαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις, με μία από αυτές να χτυπά κοντά στον πύργο τηλεπικοινωνιών της πόλης.

Επίσης, το βρετανικό Μέσο Ενημέρωσης αναφέρει ότι ένας από τους στόχους μπορεί να ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στα ανατολικά του κέντρου της πόλης Λβιβ.

Αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου είπε: «Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο Λβιβ. Όλοι πρέπει να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να παραμείνουν εντός των οικιών τους».

«Υπήρξαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Lviv, στην πλευρά του Kryvchytsy, τώρα σήμανε συναγερμός, οπότε μείνετε ήρεμοι και μείνετε σε καταφύγιο», είπε εκπρόσωπος της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Το Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και έχει παραμείνει σχετικά ασφαλές από τις ρωσικές επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι οι εκρήξεις αναφέρθηκαν την ίδια ημέρα με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Πολωνία, τα σύνορα της οποίας με την Ουκρανία είναι κοντά στην πόλη Λβιβ.

Το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας έχει μείνει σχετικά αλώβητο ως τώρα από τις επιθέσεις της Ρωσίας, με περιορισμένης έκτασης χτυπήματα -κυρίως σε στρατιωτικές βάσεις.