Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας,  έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του δεύτερου νεαρού άνδρα που καταγγέλλει τον κατηγορούμενο ότι τον βίασε ενώ ήταν ανήλικος για «κατασκευασμένη» καταγγελία και «σκευωρία» που «στήθηκε» σε βάρος του.

Ο νεαρός Αιγύπτιος δέχτηκε το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης του κατηγορούμενου η οποία επιχείρησε να εστιάσει σε διαφορές που αφορούν σε ημερομηνίες και τοποθεσίες στις οποίες αναφέρεται ο μάρτυρας. Ο κ. Κούγιας έδωσε έμφαση στους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο μάρτυρας αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη αλλά και στα πρόσωπα με τα οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, επικοινώνησε πριν την κατάθεση του.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε ένα ακόμη βήμα ζητώντας να προσκομιστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όλες οι συνομιλίες από το κινητό του μάρτυρα με άλλους μάρτυρες αλλά και συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

«Θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάθε επικοινωνία που είχε ο 25χρονος από την 11η Φεβρουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πολιτική αγωγή αντέδρασε μιλώντας «για προσωπικά δεδομένα» και για ένα αίτημα, που δεν θα εισφέρει στην υπόθεση αλλά στόχο έχει την άσκηση πίεσης σε βάρος του 25χρονου μάρτυρα.

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως πρέπει να γίνει έλεγχος στον μάρτυρα ανάλογος με αυτόν στους υπολογιστές και τα κινητά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και έστρεψε τα βέλη του στην συνήγορο πολιτικής αγωγής Μ. Κουρτέση την οποία χαρακτήρισε «ενορχηστρώτρια».

«Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο» είπε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στην Μ. Κουρτέση η οποία με τη σειρά της του απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος…»

Αλέξης Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Μ. Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Αλέξης Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Μ. Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

Τελικά, το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή για να πέσουν οι τόνοι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Απριλίου.