Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου Κυριάκου Κόκκινου, παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ΚΕΠ της Λευκωσίας στη Λεωφόρο Μακαρίου, η υπηρεσία MyGovLive.

Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας του υφυπουργείου με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στους οποίους και απευθύνονται θερμές ευχαριστίες για μία εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία.

Η νέα αυτή υπηρεσία στοχεύει στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας για διαδικτυακή ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), διευκολύνοντας και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από το Κράτος, με ευελιξία, ταχύτητα, διαφάνεια και ασφάλεια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της υπηρεσίας MyGovLive, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού βιντεοκλήσης/τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ, την ημέρα και την ώρα της προτίμησής τους, ακολουθώντας τρία απλά βήματα, που περιγράφονται στο σχετικό Εγχειρίδιο Χρήσης. Στο παρόν στάδιο, το MyGovLive περιλαμβάνει μόνο μια υπηρεσία Ταυτοποίησης Προφίλ CY Login για Κύπριους Πολίτες -απαραίτητη προϋπόθεση για πρόσβαση σε ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας- σκοπό για τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη η φυσική επίσκεψη στα ΚΕΠ.

Στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός των υπηρεσιών, η διεκπεραίωση των οποίων θα διενεργείται με χρήση του νέου αυτού εργαλείου, η περαιτέρω διευκόλυνση και προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και πρωτίστως, η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις από το κράτος.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, στον σύνδεσμο mygovlive.gov.cy, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ορίσουν το ψηφιακό τους ραντεβού. Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από 2 Μαΐου 2022.