Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε απόψε ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν έξι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούσαν τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξένων όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία προσπαθεί να βομβαρδίσει τις σιδηροδρομικές υποδομές για να διαταράξει τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στρατιωτών με όπλα από ξένες χώρες.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης μια αποθήκη όπλων κοντά στο Σλαβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, εκτός των άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που έπληξαν σήμερα.

«Προσπαθούν να καταστρέψουν τις οδούς ανεφοδιασμού της στρατιωτικής-τεχνικής βοήθειας από τις χώρες-εταίρους (της Ουκρανίας). Για να γίνει αυτό, επικεντρώνονται (οι Ρώσοι) σε πλήγματα σε σιδηροδρομικούς κόμβους» ανέφερε η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Επίσης, σύμφωνα με τον  κυβερνήτη του Ντονμπας, Πάβλο Κιριλένκο, τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, στην περιοχή.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Κιριλένκο στο Telegram, μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων ήταν ένα 9χρονο κορίτσι και ένα 14χρονο αγόρι.

Πηγή: ΑΜΠΕ