Συνεχίζεται από σήμερα το πρωί Δευτέρα, η επιστροφή μεγάλης μάζας των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα, καθώς από αύριο Τρίτη, η πόλη επιστρέφει σταδιακά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Από τις 5 το απόγευμα, παρατηρείται μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος των Ισθμίων μέχρι και τη Νέα Πέραμο, ενώ παρατηρείται αυξημένη κίνηση και στα διόδια της Ελευσίνας. Στην άλλη είσοδο της Αττικής, στο «κόκκινο» παραμένει η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Καπανδριτίου μέχρι και τα διόδια των Αφιδνών, με τα οχήματα να κινούνται «σημειωτόν». Αυξημένη είναι η κίνηση και στο ύψος της Υλίκης, στα διόδια της Θήβας, λόγω μικροατυχημάτων που έχουν σημειωθεί.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το απόγευμα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Ειδικότερα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών – Λαμίας.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τις 22:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Η κίνηση εκτιμάται ότι θα αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες, με δεδομένο πως η φετινή ήταν η μεγαλύτερη έξοδος του Πάσχα των τελευταίων χρόνων.

Εν τω μεταξύ, οι χαμηλές ταχύτητες που σημειώνονται μέχρι αυτή την ώρα στα διόδια των Μαλγάρων, ανάγκασαν τους υπεύθυνους να τα ανοίξουν καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο σημείο. Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς τη Θεσσαλονίκη, έφερε καθυστερήσεις στα διόδια των Μαλγάρων από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τώρα, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να ανοίξουν τις μπάρες για να αποσυμφορηθεί η κίνηση από το σημείο.