Τις επιφυλάξεις του για το μέλλον του Twitter εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς, αφού όπως ανέφερε, μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να γίνει χειρότερο.

Όπως εξήγησε κατά τη διάσκεψη του CEO της Wall Street Journal την Τετάρτη (4.5.2022), αν ο Έλον Μασκ αναλάβει τη διεύθυνση του Twitter, δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο θα το αλλάξει. Ο ίδιος, εξέφρασε ακόμη τις ανησυχίες του σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση και την εξάπλωσή της στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα.

Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι η πορεία του Έλον Μασκ σε άλλες εταιρείες είναι εντυπωσιακή, χαρακτηρίζοντας τη δουλειά του στις Tesla και SpaceX ως εκρηκτική. Ανέφερε δε ότι πιστεύει πως ο CEO της Tesla έχει κάνει καλή δουλειά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών στις συγκεκριμένες εταιρείες. Ωστόσο, όπως δήλωσε: «Αυτή τη φορά αμφιβάλλω ότι αυτό θα συμβεί και τώρα, αλλά θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην υποτιμάμε ποτέ τον Έλον», είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με το CNBC, τα παραπάνω σχόλια του Μπιλ Γκέιτς έγιναν αφότου ο Έλον Μασκ τον κατηγόρησε ότι τον προηγούμενο μήνα σόρταρε την Tesla, ενώ ο ίδιος ανέβασε και ένα μάλλον άξεστο αστείο για τον συνιδρυτή της Microsoft, το οποίο το αμερικανικό δίκτυο αποφάσισε να μην δημοσιεύσει. Ο Μπιλ Γκέιτς, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι προσβολές δεν τον ενοχλούν.

Βάσει του CNBC, ο Γκέιτς έθεσε ερωτήματα για τον στόχο που μπορεί να έχει ο Έλον Μασκ σε σχέση με το Twitter και διερωτήθηκε αν η προσπάθειά του να προωθήσει την ελευθερία του λόγου είναι λογική. «Πώς αισθάνεται για κάτι [σ.σ. στο Twitter] που λέει ότι “τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους” ή ότι “ο Μπιλ Γκέιτς παρακολουθεί τους ανθρώπους;”», είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Ποιοι είναι οι στόχοι του για αυτό που τελικά όντως είναι; Ταιριάζουν με την ιδέα για λιγότερο ακραία ψεύδη που διαδίδονται τόσο γρήγορα [και] για περίεργες θεωρίες συνωμοσίας; Συμμερίζεται αυτόν τον στόχο ή όχι;», διερωτήθηκε.