«Η κληρονομιά της ΝΔ συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας»

Μιλώντας για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, επεσήμανε πως «η κληρονομιά της ΝΔ είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο ιδρυτής του κόμματός σας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οδήγησε με επιτυχία την Ελληνική Δημοκρατία στην προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η ένταξη στην Ευρώπη ήταν καταλύτης για την εδραίωση της δημοκρατίας σε μία χώρα που για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από τη στρατιωτική δικτατορία. Το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, κάτι που έφερε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ».

«Όταν το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του Grexit, η ΝΔ βοήθησε ώστε να προστατευτεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα άντεξε και τις καταιγίδες και τις λιακάδες. Εξελίχθηκε σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή κι αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους μας. Με την επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο και με εκατομμύρια εκτοπισμένους Ουκρανούς να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς δίνουμε μεγαλύτερη αξία από ποτέ στις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε αλλά και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που ο επίτροπός σας, Μαργαρίτης Σχοινάς, προάγει με την εξαιρετική δουλειά του.

Σε μια στιγμή που οι απρόβλεπτες ενέργειες του Ρώσου προέδρου απειλούν τις δικές μας δημοκρατικές αξίες, η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί σε ηγέτες όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε κόμματα όπως η ΝΔ ώστε να διασφαλίσουμε την ενωμένη και αποφασιστική αντίδρασή μας στην απολυταρχία, τόνισε η κ. Μετσόλα.

«Από το 1981, μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν καταφέρει πολλά. Έχοντας ξεπεράσει πολλές δυσκολίες που απείλησαν να μας χωρίσουν η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωσή σας στη δημοκρατία, την ευημερία, την ισότητα και τον σεβασμό του κράτους δικαίου στην Ευρώπη.

Τη στιγμή που πολύ κοντά μας εκατομμύρια Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία τους, η δική σας δουλειά επιδεικνύει την ισχύ της ενότητάς μας», υπογράμμισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ολοκλήρωσε με τη φράση «Ζήτω η Ευρώπη».