Η μητέρα του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια, έδωσε σήμερα τη δική της εκδοχή για την σχέση του γιου της με την ανήλικη αθλήτριά του, Αμαλία, την οποία κατηγορείται ότι βίασε.

Η μητέρα του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τον βιασμό αλλά αποδέχεται τις άλλες δυο κατηγορίες που τον βαρύνουν, υποστήριξε στην κατάθεσή της πως οι γονείς της Αμαλίας έκαναν ανοιχτά λόγο για γάμο της κόρης τους με το γιο της και πως οι δύο τους λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό τους, όπου βρίσκονταν και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Η μάρτυρας, παρέθεσε στο δικαστήριο και διάλογο που, όπως ανέφερε, είχε με την μητέρα της κοπέλας. «Μου είπε ότι ο γιος μου θα είναι ιδανικός σύζυγος για την Αμαλία. Έπαθα σοκ. Της λέω «ξέρεις πόση διαφορά ηλικίας έχουν;». Μου απάντησε: «τέτοια διαφορά πρέπει να υπάρχει».

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ο γιος σας ότι είχε σεξουαλική σχέση με την Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι, πέρυσι μόνο, όταν ήταν στη φυλακή, μου είπε: «Μου στρώνε και κοιμόμουν στο δωματιάκι και μου την έστελνε».

Εισαγγελέας: Εννοείτε ότι η μητέρα της Αμαλίας έστελνε την κόρη της στον γιο σας;

Μάρτυρας: Ναι, πιστεύω ότι οι γονείς της έκαναν τα στραβά μάτια και όλα γίνονταν με την προτροπή τους.

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη, πως όταν ο γιος της εκδιώχθηκε από τον όμιλο, επικοινώνησε με την μητέρα της Αμαλίας, η όποια, κατά τα λεγόμενά της, της είπε: «Πώς τολμάς και με παίρνεις τηλέφωνο; Ο αλήτης ο γιος σου βίασε το παιδί μου».

Η ίδια δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί η οικογένεια της Αμαλίας ήθελε γάμο της με τον προπονητή και στην συνέχεια κατήγγειλε βιασμό. Εκτίμησε ότι το έκαναν για να κερδίσουν χρήματα. Ωστόσο, όπως της επισημάνθηκε, η οικογένεια της καταγγέλλουσας δεν έχει κάνει αστική αγωγή.

«Η μητέρα της Αμαλίας μου έλεγε συνεχώς πόσο καλό παιδί είναι ο γιος μου και πόσο καλός γαμπρός θα ήταν» είπε ακόμη η μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει. Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικοι, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά…».

Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε ακόμη πως η Αμαλία κατήγγειλε το γιο της, προκειμένου η οικογένεια να στραφεί ερωτικά στον επόμενο προπονητή της κόρης της, ενώ πρόσθεσε πως οι μάρτυρες της υπόθεσης δέχονται απειλές.

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω αλλά φοβάμαι να το πω.

Πρόεδρος: Τι φοβάστε;

Μάρτυρας: Δεν θέλω να πω.

Εισαγγελέας: Ο γιος σας απειλείται με πολυετή κάθειρξη και εσείς δεν θέλετε να πείτε; Είστε η μάνα του και δεν είστε διατεθειμένη να κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε την αθωότητά του;

Μάρτυρας: Θα έρθουν οι μάρτυρες

Εισαγγελέας: Οι μάρτυρες δεν φοβήθηκαν και πήγαν στον ανακριτή.

Μάρτυρας: Προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα με κάποιους τρόπους, ζητάνε αποζημιώσεις…

«Είσαι ψεύτης»

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα και άλλοι μάρτυρες, μεταξύ αυτών, ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού, ο οποίος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από τη μητέρα της Αμαλίας, ότι είχε κακοποιηθεί από τον τότε προπονητή της. Ο ίδιος επισήμανε, ότι δεν είχε ακούσει ποτέ φήμη για σχέση ανάμεσα στην Αμαλία και τον καταγγελλόμενο.

Ωστόσο, την «έκρηξη» του κατηγορούμενου προκάλεσε ο επόμενος προπονητής της Αμαλίας, ο οποίος ανέφερε πως είχε ακούσει φήμες πως η κοπέλα ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο αλλά όχι για σχέση μεταξύ των δύο.

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλια από τους άλλους γονείς για την Αμαλία;

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο… γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο σε εισαγωγικά…

Ο κατηγορούμενος εξερράγη, όταν έθεσε ερωτήσεις στο μάρτυρα και στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα, με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν για λίγη ώρα εκτός αίθουσας…

Κατηγορούμενος: Τον Σεπτέμβρη του 2013 ήδη ένα χρόνο ήταν ήδη αθλήτρια σου η Αμαλία. Παραθαλάσσιο μαγαζί … έχεις πάει ποτέ εκεί για ποτό με την Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Η Αμαλία φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και καφέ παντελόνι. Καθόσουν στο βάθος στην πισίνα μέσα. Ισχύει;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Είσαι ψεύτης. Μπήκες ανάμεσα.