Έρευνα διεξάγει η γερμανική αστυνομία, για τον τραυματισμό πέντε επιβατών τρένου σε μια επίθεση με μαχαίρι, που πραγματοποίησε ένας 31χρονος το πρωί της Παρασκευής, η οποία μπορεί να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το τρένο βρισκόταν κοντά στην πόλη Άαχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, γύρω στις 7.40 π.μ. τοπική ώρα, όταν ένας άνδρας άρχισε να επιτίθεται «τυχαία και αδιάκριτα» σε συνεπιβάτες, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρέουλ.

Ένας άνδρας ιρακινής καταγωγής συνελήφθη, σε άμεση σύνδεση με την επίθεση.  Βάσει της αστυνομίας, ο 31χρονος ύποπτος «είχε εξουδετερωθεί από έναν αστυνομικό που έτυχε να βρίσκεται στο τρένο, καθώς και από δύο άλλους επιβάτες».

Πέντε άτομα και ο δράστης τραυματίστηκαν, αλλά μόνο τέσσερις χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ορισμένοι είχαν υποστεί τραύματα στα χέρια και τα πρόσωπά τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο ύποπτος ήταν γνωστός στις αρχές από το 2017, πρόσθεσε όμως, ότι οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι είχε ισλαμιστικό κίνητρο για την επίθεση.