«Με 900 λιγότερους υπαλλήλους στον ΕΦΚΑ βγάλαμε 83% παραπάνω συντάξεις».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ώστε έπειτα να δοθεί έμφαση σε παράλληλες και επικουρικές τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θέλω να πω ότι με 900 υπαλλήλους λιγότερους σε σχέση με το 2019 στον ΕΦΚΑ βγάλαμε 83% παραπάνω συντάξεις το 2021 σε σχέση με το 2019 πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πέρα από το ότι υπήρξε παραπάνω προσπάθεια, υπήρξε κυρίως άλλο management, άλλη μέθοδος πράγματα τα οποία υποτιμώνται στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Σου λένε κάνε προσλήψεις» είπε μιλώντας στο OPEN.

«Οι συντάξεις το 2016 έχουν κλείσει. Του 2017 οι κύριες συντάξεις έχουν κλείσει. Κύριες συντάξεις του 2018 έχουν κλείσει. Όλες. Και οι διαδοχικές έχουν κλείσει. Μπορεί κάποιος να χρωστάει. Ή μπορεί να έχει βγει απορριπτική απόφαση. Ή μπορεί η υπόθεση να έχει μπλέξει στα δικαστήρια. Μέχρι το 2018 έχουν κλείσει όλες. Στο 2019 είναι περίπου 1% που δεν έχει κλείσει. Και στο 2020 μέχρι το τέλος Απριλίου ήταν γύρω στο 8% αυτές που δεν έχουν κλείσει. Το 2021 ήταν το 25% και λιγότερο που δεν είχε κλείσει και οι περισσότερες από αυτές ήταν του δευτέρου εξαμήνου του 2021. Τώρα τον Μάιο πάμε να κάνουμε μία πολύ καλή επίδοση λόγω και του καινούργιου θεσμού των συντάξεων εμπιστοσύνης όπως λέγονται ο οποίος θεσμός μας βοηθάει να πάμε γρηγορότερα και ο στόχος μας είναι χρησιμοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες που θα είναι στη διάθεσή μας και τα καινούργια συστήματα που εφαρμόζονται να κλείσει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, των κύριων ληξιπρόθεσμων εκκρεμών συντάξεων μέσα στο καλοκαίρι έτσι ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη συνέχεια στις επικουρικές και στις παράλληλες» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων.

Δείτε όσα είπε