Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, συμμετείχε με 5 αεροσκάφη F-16 και ανάλογο προσωπικό της 330 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην πολυεθνική άσκηση «Ocean Hit 2022», που διεξήχθη στην αεροναυτική βάση Landivisiau, στη Βρετάνη της Γαλλίας, από 13 Ιουνίου έως σήμερα. Στην άσκηση συμμετείχαν, επίσης, προσωπικό και μέσα της Γαλλίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη διάρκεια της άσκησης «Ocean Hit 2022», εκτελέσθηκαν σενάρια εναέριας μάχης, προστασίας ναυτικής δύναμης και υποστήριξης δυνάμεων ξηράς με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ υπήρξε πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

5631169

5631160

Την ώρα όμως που οι Έλληνες πιλότοι διαπρέπουν σε διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, η τουρκική αεροπορία συνεχίζει τις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, 29 παραβιάσεις καταγράφηκαν σήμερα στον ελληνικό εναέριο χώρο από δύο μαχητικά F-16 κι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης UAV.

Οι παραβάσεις που καταγράφηκαν ήταν δύο, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.