Η  ομιλία του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν αφιερωμένη στον Ιωάννη Φ. Δούκα, τον οποίο χαρακτήρισε Μέντορα της Εκπαίδευσης, τονίζοντας τις αρετές και τη διορατικότητά του, το όραμά του για την Παιδεία και το ήθος του.

Την ονοματοδοσία του Θεάτρου σε «Αίθουσα Ιωάννη Φ. Δούκα» έκανε η κόρη του και Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Δούκα και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, ο γιος του και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Δούκας. Τέλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Αντώνης Ψύρης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πολυδιάστατο έργο και στη δράση του.

Ο Ιωάννης Φ. Δούκας, σηματοδότησε για πολλές δεκαετίες τα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας και η ανοδική πορεία του Σχολείου, συνεχίστηκε με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες μεθοδολογίες. Το έργο του συνεχίζουν σήμερα η σύζυγός του, Ειρήνη, και τα παιδιά του, Ελένη και Κωνσταντίνος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο κ. Ιάσων Στράτος, ο CEO της MRB, κ. Δημήτρης Μαύρος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και πολλοί άλλοι.