Μιλώντας στην ΕΡΤ για θέματα της επικαιρότητας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι o ευρωπαϊκός βραχίονας του ΝΑΤΟ ενισχύεται με την ένταξη, Σουηδίας και Φινλανδίας και ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ακολούθως μιλώντας για τα αναδρομικά, ανέφερε πως «όσοι είχαν προσφύγει και όσοι δεν είχαν προσφύγει θα πάρουν πλήρως και εφάπαξ τα χρήματα που αναλογούσαν στα αναδρομικά τους, αυτό και κάναμε. Ήταν μία απόφαση του ΣτΕ, τώρα αν θέλει κάποιος να ερμηνεύει ότι η απόφαση αυτή περιλάμβανε και τα δώρα και τις επικουρικές είναι δικό του θέμα. Τότε είχε υπάρξει οριζόντια ρύθμιση από την κυβέρνηση. Το τότε πλαίσιο ήταν ένα πλαίσιο πανδημίας όπου τελικά η κυβέρνηση έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και εκταμιεύτηκαν 1,3 δισ. ευρώ. Δεν εφαρμόζουμε αλά καρτ τις αποφάσεις του ΣτΕ, ότι απόφαση πήρε τότε την εφαρμόσαμε, ότι απόφαση πάρει τώρα θα τη σεβαστούμε».

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ανέφερε ότι «θεωρώ ότι δεν είμαστε, είμαστε στο πλαίσιο που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι πρόθεσή μας είναι να πάμε την άνοιξη του 2023 και να γίνει στη συνταγματική της προθεσμία η εκλογική αναμέτρηση που είμαι βέβαιος ότι θα δείξει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως τη δείχνει κάθε μέτρηση της κοινής γνώμης που βλέπουμε να έρχεται στη δημοσιότητα. Επομένως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας καθημερινά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, δήλωσε πως «έχουμε μία τεράστια εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, η οποία πλήττει όλες τις χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα από το Σεπτέμβρη αλλά και μέσα σε όλο το 2022 η κυβέρνηση παίρνει αλλεπάλληλα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και των ευάλωτων, αλλά και της μεσαίας τάξης που έχει πληγεί, επίσης πολύ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων για να στηρίξουμε το μέσο πολίτη. Αν δει κανείς τα στοιχεία της Ε.Ε, η Ελλάδα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να το κάνει για το ρεύμα και τα καύσιμα, το έχει πει αυτό ο πρωθυπουργός, κάθε ευρώ που περισσεύει από τον προϋπολογισμό, θα επιστρέφεται στην κοινωνία».

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα έπρεπε να αντισταθμιστεί με άλλα μέτρα που έχουμε λάβει, δηλαδή αυτοί που το προτείνουν θα ήθελαν να μην έχουμε την επιστροφή στο ρεύμα; Πρέπει αυτά τα θέματα να μπαίνουν στη ζυγαριά, με σύνεση».

«Ο δανεισμός από τις αγορές, με χαμηλά επιτόκια και εν μέσω πανδημίας, δείχνει εμπιστοσύνη στη χώρα και την οικονομία της. Και εμπιστοσύνη υπάρχει όσο σηκώνει το τηλέφωνο στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σχολίασε πως «Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι αναπτυξιακό για να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών προς το καλύτερο, 882 έργα, περίπου 2,3 δισ. ευρώ έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα αυτό τους 14 τελευταίους μήνες». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον καθαρισμό οικοπέδων ιδιωτών από τους Δήμους και την επιβολή προστίμων, αν οι ιδιώτες δεν ανταποκριθούν, για την προστασία από τους κινδύνους πυρκαγιών. «Δώσαμε 5,6 εκατ. ευρώ στους Δήμους για καθαρισμό οικοπέδων», τόνισε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι έχει προσχωρήσει η συνεργασία της Πυροσβεστικής με εθελοντές δασοκομάντος.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Πεντέλης, ανέφερε ότι απαιτείται συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.