Εντοπίστηκαν οι 8 σωροί του πληρώματος.

Από το διοικητή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)- ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου κατέπεσε αεροσκάφος Αντόνοφ, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας- ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί οι 8 σοροί και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι 3 σοροί ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να έχει βρεθεί το ένα μαύρο κουτί.

Αυτό έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη της επιχείρησης του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που εστάλη από την Αθήνα για την διακρίβωση της άσπρης σκόνης που υπάρχει διάσπαρτη στην περιοχή του δυστυχήματος.

Μετά την προετοιμασία των δυο τμημάτων, προσωπικό του ΤΕΝΞ και της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα του Στρατού Ξηράς προχώρησε στη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς των σορών σε χώρο απολύμανσης.

Μετά δε τη διαπίστωση από το ΕΔΛΟ/ΠΒΧ για τη μη ύπαρξη Ράδιο-Βιοχημικών και Πυρηνικών (ΡΒΧΠ) ουσιών, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη περιοχή της συντριβής, ερευνά και σημαίνει τα βλήματα. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο.