Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αποκάλυψε ένα στοιχείο που ενδεχομένως ενισχύει το σενάριο του εμπρησμού, σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην Πεντέλη.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν αποκλείεται η εκδοχή του εμπρησμού για την Πεντέλη, ο κ. Αρτοποιός τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «είχαμε αναφορές στα ανακριτικά γραφεία μας από τη διεύθυνση εγκλημάτων εμπρησμού για δύο σχεδόν ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών στις 5:19».

Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε στη συνέχεια ότι «ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο μέτωπα τα οποία μας προβλημάτισαν. Το δασικό περιπολικό προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, αλλά η πυρκαγιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω του πολύ δυνατού ανέμου που κατεύθυνε την πυρκαγιά προς το Ντράφι».

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στα Μέγαρα ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα μετά τη λήξη του συναγερμού στην Πεντέλη, όπου κατορθώθηκε να γίνει διαχειρίσιμη μέσα στο πρώτο οχτάωρο, ενώ μετά εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στη Σαλαμίνα. Για τις φωτιές στη Σαλαμίνα, υπενθυμίζεται, ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για εμπρησμούς.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αλλά και στο πεδίο της πρόληψης υπάρχει επαγρύπνηση με εναέριες επιτηρήσεις σε περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 4» διευκρίνισε ο αξιωματούχος της Πυροσβεστικής.

Πρώτιστο μέλημά μας, επανέλαβε, ήταν η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Απομακρύναμε 85.000 με 90.000 κόσμο μια ολόκληρη μεγάλη πόλη σε έναν  δασικό/ οικιστικό ιστό μαζί με τους συναδέλφους μας αστυνομικούς, ειδάλλως θα είχαμε πρόβλημα.