Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν…μάσησε τα λόγια του στο μήνυμά του τόνισε πως «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές». Προσπάθησε να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενόσω ήταν ακόμη Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση του κινητού».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και αφού αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας, οι οποίοι καραδοκούν και θέλουν μία αδύναμη ΕΥΠ και επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας μας, υποστήριξε πως κατέθεσε 4 νέα επίπεδα αλλαγών. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως δεν λέει την αλήθεια και θέλει με όλα αυτά να κερδίσει χρόνο. Στη γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα. «Ο πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια». Και ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής του». Πιο σκληρή ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκη «εκτός από ψεύτης είναι και αλαζόνας και αμετανόητος» και τον κάλεσαν να παραιτηθεί! Βέβαια στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για τα δικά του καμώματα-ατοπήματα… Εκεί που θέλω να σταθώ περισσότερο είναι στο τι γίνεται σήμερα στο Μαξίμου! Δεν ξέρω, αλλά είμαι πεπεισμένος πως κάποιοι εκεί στο Μαξίμου, από αυτούς τους όψιμους, τους δήθεν, τους γηγενείς νεοδημοκράτες, περίμεναν μία τέτοια ευκαιρία για να δείξουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα νύχια τους!

Για να δούμε, τι θα κάνουν σε αυτή την πραγματικά δύσκολη στιγμή που περνά ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός; Θα σταθούν στο πλευρό του ή θα τον πουλήσουν, όπως γίνεται συνήθως; Ποιες όμως από τις πολλές… μεταγραφές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα του βγουν; Και ποιες θα αποδειχθούν «παλτά» κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο, ορολογία. Πρέπει να ομολογήσω πως τέτοιες περιπτώσεις ζούμε σε κάθε μεταγραφική περίοδο χιλιάδες! Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη περνά αυτή την εποχή ίσως τη μεγαλύτερη κρίση από την ημέρα που ο λαός την ψήφισε. Μια κρίση που πιστεύει πως θα την ξεπεράσει. Μια κρίση που ενδεχομένως να φέρει και άλλες κυβερνητικές αλλαγές. Ίσως λίγο πριν από την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη έχουμε ευρύ ανασχηματισμό.

Έμαθα πως τούτες τις ημέρες ο πρωθυπουργός αφιερώνει πολλές ώρες με τους πιο έμπιστους συνεργάτες του, γράφοντας και σβήνοντας ονόματα! Πολλοί μάλιστα λένε πως ο Μητσοτάκης θα σχηματίσει προεκλογική κυβέρνηση. Πάντως όλοι, κόμματα και υποψήφιοι βουλευτές, έχουν ξαμοληθεί στις περιφέρειές τους και δίνουν τον προεκλογικό τους αγώνα εδώ και καιρό!