Συγκεντρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στου Ζωγράφου, στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε, φοιτητές που διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ομάδα φοιτητών έκλεισε και πάλι την πύλη της Ούλοφ Πάλμε, κρατώντας πανό κατά της αστυνομίας που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη.

Εν τω μεταξύ, τo βράδυ της Δευτέρας επικράτησε ένταση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης με αφορμή την «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων, επιχείρησαν να επιτεθούν στα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ρίψη αντικειμένων, με συνέπεια να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Οι 16 αστυνομικοί που αποτέλεσαν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούσαν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο γυναίκες.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα