Η Ελληνικός Χρυσός με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η διαδικασία διάθεσης της πλήρους τριετούς υποτροφίας διδάκτρων και τροφείων, με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια ήταν επιτυχής και η μαθήτρια που ξεχώρισε και κέρδισε επάξια αυτή τη σημαντική ευκαιρία ζωής, είναι μια αριστούχα μαθήτρια από την Αρναία, Χαλκιδικής.

Η επιλογή της μαθήτριας έγινε μέσα από την τυπική διαδικασία που ακολουθεί πανελλαδικά το Κολλέγιο Ανατόλια για την διάθεση υποτροφιών, το οποίο είχε και την πλήρη ευθύνη της διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας. Ειδικότερα, αυτή περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά στην ύλη της 3ης  Γυμνασίου και τέλος, εξετάσεις γλωσσομάθειας Αγγλικών. Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές/τριες που κατοικούν στο Δήμο Αριστοτέλη, ανεξάρτητα από το σχολείο που φοιτούν, με Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 18,5 στην Γ΄ Γυμνασίου και με οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Η Ελληνικός Χρυσός επενδύει διαχρονικά και συστηματικά στον τομέα της εκπαίδευσης του μαθητικού δυναμικού του Δήμου Αριστοτέλη, με στόχο την ενίσχυση της αριστείας, μέσω της παροχής τόσο καινοτόμων εκπαιδευτικών εμπειριών, όπως τα μαθήματα ρομποτικής και STEM, όσο και παροχής ευκαιριών πρόσβασης σε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως η εν λόγω υποτροφία.

Ο Ιωάννης Μαλεγκάνος, CSR & Social Performance Director δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτή την σημαντική ευκαιρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή της αριστούχας μαθήτριας από την Αρναία, βοηθώντας τη να ανακαλύψει νέα μονοπάτια γνώσης και να χαράξει ένα λαμπρό μέλλον. Συγχαίρουμε από καρδιάς τη μαθήτρια για την επιτυχία της και της ευχόμαστε να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα λάβει. Εμείς στην Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους της περιοχής με δράσεις και έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, -τριες και καλή σταδιοδρομία».