Σημαντική ήταν η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης από 27-30/9.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών τού συνεδρίου, συζητήθηκαν και διαμορφώθηκαν οι προτάσεις του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του συνεχώς αυξανόμενου πληθωρισμού, οι οποίες στη συνέχεια θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τα πλέον επίκαιρα θέματα όπως είναι η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ο πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε για τη σαφήνεια με την οποία ανέλυσε τα ζητήματα απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθηκαν.

Στο χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε και το ρόλο του οικοδεσπότη, αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό της επιλογής της Κρήτης για τη διεξαγωγή αυτού του κορυφαίου συνεδρίου για το χώρο της κεντροδεξιάς , κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη και εμπιστοσύνη των εταίρων μας στην Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία, ώστε οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ να ακούσουν από κορυφαία στελέχη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο τα βήματα προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα κατά την τριετή διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προς αυτή την κατεύθυνση μίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τέως επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και οι ευρωβουλευτές: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης,’Αννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης. Το παρών έδωσε ο γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας, ενώ στο συνέδριο συμμετείχαν και οι βουλευτές της ΝΔ των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.