Σε εξέλιξη η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ξεκίνησε η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την απόπειρα παγίδευσής του κινητού με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου»

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνεδρίαση που ξεκινά στις 10 το πρωί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταγγέλλει το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επέτρεψε σε κρίσιμους μάρτυρες να καταθέσουν στην Εξεταστική ενώ θα καλέσει τον πρωθυπουργό να άρει, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, το απόρρητο ώστε να γίνει γνωστός ο λόγος που τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις κλητεύσεις μαρτύρων στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, που αποφασίσθηκαν κατά πλειοψηφία, η κατάθεση του κ. Ανδρουλάκη είναι η τελευταία έως τώρα καταλόγου. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, έχουν ζητήσει και επιμένουν στην κλήτευσης και άλλων μαρτύρων, κατηγορώντας σε ανακοινώσεις τους την πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης για πρόωρη λήξη των εργασιών της Επιτροπής.

Έως τώρα, έχουν καταθέσει ο νυν, ο τέως και οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 έως σήμερα, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Krikel.