O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους «Sunday Times», «δηλωτική πολλών αληθειών που ο ίδιος στην Ελλάδα δεν παραδέχεται. Η πρώτη είναι η παραδοχή απόλυσης του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, που αποδεικνύει την ύπαρξη ευθύνης. Και η δεύτερη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείτο από τον κ. Μητσοτάκη ως δεδομένος κυβερνητικός εταίρος», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι η ΝΔ θέλησε να κρατήσει σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη».

Αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή, ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξάγει fake news, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε τα πάντα για την αποκάλυψη της αλήθειας. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν έκανε όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και τους νόμους μας για να φτάσουμε εις βάθος τη διερεύνηση», υπογραμμίζοντας εκ νέου την απουσία κομβικών μαρτύρων της υπόθεσης.

Επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή θεσμική οδός ενημέρωσης του Νίκου Ανδρουλάκη από την Πολιτεία για τους λόγους παρακολούθησής του: Για την ΕΥΠ είναι ανεπίτρεπτη “καινοτομία” να ενημερώσει, η εισαγγελέας δεν προβλέπεται, η ΑΔΑΕ απαγορεύεται από τον Μάρτιο του 2021 και η Βουλή παρεμποδίζεται» και αναρωτήθηκε «αν όλο αυτό είναι κράτος δικαίου ή η δίκη του Κάφκα».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία να κοιτάζουμε το τρίτο κόμμα και να του ζητάμε να μας πει με ποιον θα πάει. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ρωτήσαμε να μας πει αν θα πάει με τον κ. Καμμένο και αν θα τον αγκαλιάσει στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο πολίτης ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και του βγήκε ο Καμμένος» και ξεκαθάρισε:

«Όταν κάποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να ξέρει ότι θα βγει ΠΑΣΟΚ. Η δική μας πρόταση είναι αλλαγή πολιτικού παραδείγματος και με βάση αυτό θέλουμε να αξιολογηθούμε», κατέληξε.