Σύμφωνα με τη σχετική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, το ΚΘΒΕ υποχρεούται να καταβάλει στον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλης, το σύνολο της αμοιβής που όριζε το συμβόλαιό του, μαζί με το ποσό των 5000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ειδικότερα, θα λάβει τελικά τη συμφωνημένη μέσω συμβολαίου αμοιβή του για τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες που επρόκειτο να προσφέρει το 2021 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά τελικά ματαιώθηκαν μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Η συνεργασία του Γιώργου Κιμούλη με την κρατική θεατρική σκηνή της συμπρωτεύουσας, δρομολογήθηκε το Φθινόπωρο του 2020 και αφορούσε στο ανέβασμα του έργου του Φλοριάν Ζελέρ «Ο πατέρας» στην οποία ο ίδιος θα είχε διπλό ρόλο, σκηνοθέτη και ηθοποιού. Οι δύο πλευρές είχαν συνυπογράψει συμβόλαιο και η πρεμιέρα της παράστασης είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2021.

Τους επόμενους μήνες, υπήρξαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έκλεισαν τις θεατρικές σκηνές, αλλά και οι καταγγελίες ηθοποιών εναντίον του, που έκαναν λόγω για λεκτική και σωματική βία. Ακολούθησε η δήλωση του ΚΘΒΕ περί επανεξέτασης της συνεργασίας τους και λίγο αργότερα ήρθε η ανακοίνωση της διακοπής της. Τότε, βέβαια, ο διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Κολοβός, είχε εξηγήσει πως είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Εν τέλει αποδείχτηκε πως είχε δίκιο καθώς το δικαστήριο δικαίωσε, σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, τον ηθοποιό.

Όπως έχει προαναγγείλει, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, ο ηθοποιός έχει κάνει επίσης αγωγές κατά των ηθοποιών Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, αλλά και του ΣΕΗ, διεκδικώντας τα ποσά των 250.000, 125.000, 125.000 και 250.000 αντίστοιχα, για ηθική βλάβη