Αυτός είναι ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA

Ο 35χρονος  φέρεται να έχει κάνει αίτηση για βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να του δοθεί το επόμενο 10ημερο. Ο συγκάτοικός του στη χώρα μας για άγνωστο λόγο φαίνεται να ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές πως ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος θα ταξίδευε 11 Νοεμβρίου, και δεν αποκλείεται να προβεί σε τρομοκρατική επίθεση.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του. Και σήμερα το απόγευμα οι πτήσεις της Emirates για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι θα ερευνηθούν από τις αρχές πριν αυτές απογειωθούν για τους προορισμούς τους.

Το φινάλε

Αίσιο τέλος είχε το «θρίλερ» με τα αεροσκάφη της Emirates από την Αθήνα για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, για τα οποία υπήρξε σήμα από την CIA προς την ΕΥΠ πως επέβαινε ένα άτομο Αραβικής καταγωγής, ύποπτο για τρομοκρατία. Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Ελληνικές αρχές και δόθηκε άμεση εντολή απαγόρευσης του αεροσκάφους με προορισμό το Ντουμπάι, δεν συνέβη όμως το ίδιο και για Boeing 777 με προορισμό την Νέα Υόρκη που είχε ήδη απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 222 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.

Την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Σαρδηνία, ο πιλότος ενημερώθηκε για το ύποπτο άτομο που ενδεχομένως μεταφέρει και του εστάλησαν φωτογραφίες και το διαβατήριο του.  Ακολούθησε έρευνα με το άτομο να μην εντοπίζεται αλλά ήδη του είχε ζητηθεί να επιστρέψει στην Αθήνα, αναφέροντας βλάβη προκειμένου να μην πανικοβληθούν οι επιβάτες.

Νωρίτερα του είχε απαγορευθεί και από τις Ιταλικές και Γαλλικές αρχές η προσγείωση στο έδαφος τους.

Οι επιβάτες σπάνε τη σιωπή τους

Νέες μαρτυρίες από το χθεσινό θρίλερ και το «false alarm» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έρχονται στο φως.

Ο Γιάννης Σπυριδάκης και ο Ελευθέριος Δημητρίου περιέγραψαν στο MEGA τις δραματικές στιγμές των πτήσεων της Emirates.

O Γιάννης Σπυριδάκης ανέφερε: «Από τη στιγμή που είμαστε καλά, αυτός ο Γολγοθάς θα λάβει τέλος».

Ο επιβάτης περιέγραψε ότι αυτό που τους ανησύχησε είναι ότι δεν μπορούσαν να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας. Μέχρι εκείνη την στιγμή υπήρχε internet και οι επιβάτες είχαν εικόνα για την πορεία των πτήσεων στη Γαλλία. Όλες οι άλλες πτήσεις πραγματοποιούνταν κανονικά εκτός από τη δική τους.

πηγή: newpost.gr