Ουκρανικές μονάδες εισέρχονται στη νότια πόλη Χερσώνα και προειδοποίησε όποιον Ρώσο στρατιώτη βρίσκεται ακόμα εκεί, να παραδοθεί, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών Άμυνας.

Η πρώτη αυτή επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε στα ρωσικά, τονίζει ότι η Χερσώνα επανέρχεται υπό ουκρανικό έλεγχο μετά την κατοχή της από τον Μάρτιο και απείλησε να «εξοντώσει» όποιον Ρώσο στρατιώτη προβάλει αντίσταση.

«Έχετε μόνο μία ευκαιρία να αποφύγετε τον θάνατο – να παραδοθείτε αμέσως», ανέφερε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram. Παράλληλα, η ανακοίνωση, δίνει εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν.

Ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη έχουν λάβει εντολή από τους διοικητές τους να φορέσουν πολιτικά ρούχα και να κρυφτούν.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία δε σχολίασε τους ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, ότι τα ρωσικά στρατεύματα στη Χερσώνα έλαβαν εντολή να φορέσουν πολιτικά ρούχα.

Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι «συνολικά, περισσότεροι από 30.000 Ρώσοι στρατιώτες και σχεδόν 5.000 μονάδες όπλων και στρατιωτικών οχημάτων έχουν αποσυρθεί» από τη δυτική όχθη του Δνείπερου.