Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας, εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που αποτελείτο από τρεις αλλοδαπούς και δύο Ελληνίδες και κατασχέθηκαν σχεδόν 44 κιλά κάνναβης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το μεσημέρι της Πέμπτης ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε παρκάρει ο ένας αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και το έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση. Τη στιγμή που ο οδηγός πήγε να το παραλάβει μαζί με τους άλλους δύο αλλοδαπούς και τη μία Ελληνίδα, ακινητοποιήθηκαν και ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, όπου βρέθηκαν 37 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 41 κιλών και 764 γραμμαρίων.

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε ο σκύλος ανιχνευτής «Vera», οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε σπίτια που διατηρούσαν οι δράστες και τα χρησιμοποιούσαν ως “καβάντζες” για να κρύβουν τα ναρκωτικά, όπου συνέλαβαν και την δεύτερη Ελληνίδα. Στο εσωτερικό των σπιτιών βρέθηκαν άλλες τέσσερις συσκευασίες και ένα γυάλινο δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δυο κιλών και 90,1 γραμμαρίων, πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 123,2 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μεταφορά των ναρκωτικών, μετρητά ύψους 4.675 ευρώ από τις πωλήσεις που είχαν ήδη κάνει και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.