4,8 4,2 και 4,1 Ρίχτερ έγιναν αισθητά και στην Αθήνα

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 13,3 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες στην Εύβοια.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται. Επισήμανε ότι η περιοχή δεν έχει ξαναδώσει μεγάλο σεισμό και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα. Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζέται πολύ καλή αξιολόγηση. Ήταν επιφανειακός σεισμός και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί»