Απαντήσεις για το δημοσίευμα που είδε το φως σχετικά με την οικονομική διαχείριση του «Χαμόγελου του Παιδιού», έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Γιαννόπουλος, τονίζοντας πως «δεν είναι καταγγελίες είναι ερωτηματικά, αν και αν και αν…», ενώ επισήμανε πως «οι ισολογισμοί είναι όλοι δημοσιευμένοι».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως ότι έρχεται στη δημοσιότητα «ερωτηματικά», που όμως επηρεάζουν πολλούς: «Πίσω από το Χαμόγελο κρύβεται μια υπόληψη και κάποιες χιλιάδες παιδιά. Αν πούμε σε μια οικογένεια ότι έχουμε το ερωτηματικό αν εκδίδεται η γυναίκα, -σου λέω το χειρότερο τώρα εγώ, κάτι πολύ άσχημο για μια οικογένεια-, αφήνουμε να γεννηθεί αυτό το ερωτηματικο».

«Εδώ διακυβεύονται υπολήψεις, το Χαμόγελο δεν ανήκει στον Γιαννόπουλο, ανήκει σε όλη την ελληνική κοινωνία που το δημιούργησε», πρόσθεσε.

«Νιώθω σαν απολογούμενος, αν είναι δυνατόν. Μέσα στους λογαριασμούς στο σάιτ υπάρχουν ελεγμένοι ισολογισμοί που θα δείτε όλα τα υπόλοιπα των τραπεζών και της Ελβετίας. Όλα είναι δημοσιευμένα», τόνισε, ενώ πρόσθεσε:

Μάλιστα, όπως τόνισε: «Πρώτα ξεκινάμε με βαρύγδουπη ανακοίνωση “λογαριασμός στην Ελβετία”. Αμέσως το μυαλό μας πάει στο ξέπλυμα χρήματος. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία, που άνοιξε από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα. Να σας πω κι ένα νέο, έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο».

Όσον αφορά το αποθεματικό ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε: «Αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός. Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι 3-4 μήνες ζωής».

Όταν ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ερωτήθηκε για τα ακίνητα του οργανισμού, απάντησε: «Και; Τι τα κάνουμε τα ακίνητα; Είναι 230 και υπάρχουν γιατί έχουμε παιδιά που μεγαλώνουν και δεν τα πετάμε στο δρόμο. Δεκάδες παιδιά μένουν σε διαμερίσματα, τα οποία μας αφήνει ο παππούς και η γιαγιά, γιατί δεν έχουμε τεράστιες διαδικασίας. Μένουν γυναίκες απο ενδοοικογενειακή βία, σε συνεργασία με την υφυπουργό κ. Συρεγγέλα».

«Δεν χρησιμοποιούνται όλα για τις ανάγκες του “Χαμόγελου”. Σε κάποια όμως παίρνουν και 10 χρόνια για να αποδοθούν από τη διαθήκη, κάποια άλλα είναι δεσμευμένα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Κιβωτό τόνισε σε έντονο ύφος: «Είμαστε όλοι ίσοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αφήστε την ιστορία της Κιβωτού, το Χαμόγελο είναι διαφορετικό. Ελεγχόμαστε από την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Ernst & Young και όλοι οι ισολογισμοί είναι δημοσιευμένοι.

Ο κ. Γιαννόπουλος, απαντώντας για ακόμα μια φορά, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κακοποιητική συμπεριφορά, στο πλαίσιο του ξυλοδαρμού: «Απέλυσα τρεις γυναίκες. Η μία η μαγείρισσα είχε βάλει πιπέρι στο στόμα ενός παιδιού. Αυτό το θεωρώ κακοποίηση. Την έστειλα στο δικαστήριο. Τότε απέλυσα αυτή τη γυναίκα με την υπέυθυνη βάρδιες, και την υπεύθυνη του σπιτιού».

Τέλος, υπογράμμισε «Το καλό θα το κάνουμε κακό; Με κατηγορείται. Έχω άλλες 100 απαντήσεις. Μην κάνετε ζημιά στους φορείς, που κάνουν δουλειά. Τώρα τα Χριστούγεννα, αφήστε τα παιδιά να τα ζήσουν. Θα κλείσουν οι φορείς. Όχι ερωτήματα, που αφήνουν σκιές. Μακριά τα χέρια από το “Χαμόγελο”».

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ