Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μισέλ Ντόνελαν, σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, επανέλαβε την πάγια θέση της πολιτικής ηγεσίας της χώρα της, πως οι αρχαίοι ελληνικοί θησαυροί τους ανήκουν, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει την απομάκρυνσή τους από το Βρετανικό Μουσείο.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα», ανέφερε η Μισέλ Ντόνελαν, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που κάνουν λόγο για μια σχεδόν έτοιμη συμφωνία, ενώ πρόσθεσε: «Η αποστολή των Γλυπτών στην Ελλάδα θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και επομένως θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε συζητήσεις σχετικά με όλα τα εκθέματα του μουσείου». Την ίδια ακριβώς άποψη είχε διατυπώσει και στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, η Βρετανίδα υπουργός, επιχείρησε  να αποδομήσει τα όσα έχει διαρρεύσει στον τύπο ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, ισχυριζόμενη πως οι δηλώσεις του έχουν παρερμηνευτεί και πως ούτε ο ίδιος επιθυμεί να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα: «Δεν πρόκειται να τα στείλει πίσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει» δήλωσε, αποκαλύπτοντας πως έχει συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου 100 ετών, πρόταση με την οποία ο Οσμπορν, δεν συμφωνεί.