Ο Washington Examiner, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» για τον Ερντογάν, με αφορμή τη στάση της Άγκυρας απέναντι στον Τούρκο μπασκετμπολίστα, Ενές Καντέρ.

Ο αρθρογράφος του Examiner, δε διστάζει να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «κακοήθη καρκίνο στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία υψώνει ήδη πολλαπλά οδοφράγματα στην αρμονία της διεθνούς σκηνής» και καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο, να αναλάβει δράση, προστατεύοντας τον Καντέρ.

«Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Η μόνη προσβολή του Freedom (το όνομα που χρησιμοποιεί ο Καντέρ) προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Freedeom λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα κατά της αρμονίας της διεθνούς σκηνής», αναφέρει ο ίδιος.

«Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των κατάπτυστων πρακτικών της», προσθέτει ο αρθρογράφος.

«Η εξωφρενική αμοιβή που προσφέρεται για το κεφάλι του Καντέρ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Μπορεί να δικαιολογείτα, αλλά δεν είναι σοφό να καταστήσουμε τον Freedom το μοναδικό ζήτημα που επισύρει την τιμωρία της Τουρκίας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, στρέφοντας ακόμη περισσότερο προς εκείνον τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τονίζεται στο άρθρο του Examiner.