Το μεσημέρι, οι Βρετανοί βουλευτές, υποδεθήκαν χειροκροτώντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων και ευχαρίστησε τη Βρετανία, για την υποστήριξή της κατά την διάρκεια του πολέμου.

Ο Ζελένσκι, προέτρεψε τη Βρετανία  και τη Δύση, να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην πατρίδα του, λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη τω εχθροπραξιών.

Στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσει Χόιλ, ο Ζελένσκι χάρισε ένα κράνος με το χειρόγραφο μήνυμα ενός πιλότου από το Κίεβο, με το μήνυμα : «Δώστε μας φτερά», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο Ζελένσκι, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά του, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας για να μπορούν να πιλοτάρουν μαχητικά νατοικά αεροσκάφη, εν μέσω πίεσης από την πλευρά του Κιέβου για την αποστολή περισσότερων όπλων.

Εν τω μεταξύ, την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι, μετά το ταξίδι του στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε το Ελιζέ.

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Ηλυσίων τον Ουκρανό ομόλογό του, όπως και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα είναι παρών αύριο και στις Βρυξέλλες όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.