Η κυβέρνηση έπραξε το σωστό, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, σε ό,τι αφορά στον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις», της ΕΡΤ1, με την Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Για εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές είναι εφικτός καθώς η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη έχουν αποδειχθεί εμπράκτως. «Δεν έχουν διάθεση οι Έλληνες για πειράματα και θα δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ, επιλέγοντάς την απέναντι στην τοξικότητα, το μίσος και τον τεχνητό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

Η Κυβέρνηση έπραξε το σωστό για το κόμμα Κασιδιάρη

Η Κυβέρνηση έπραξε το σωστό ανταποκρινόμενη στο αίτημα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών για το κόμμα Κασιδιάρη. Οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση αποκλείστηκαν από τις εκλογές. Και αυτό είναι σημαντικό. Ανεξάρτητα από τις επιμέρους πεποιθήσεις των κομμάτων, πιστεύω ότι το αίτημα να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές, ενός κόμματος που στην πραγματικότητα έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που ηγείτο εγκληματικής οργάνωσης, ήταν αίτημα πάνδημο. Αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού και ανεξάρτητα επαναλαμβάνω από τη στάση που κράτησαν στη ψηφοφορία τα κόμματα ή τον τρόπο που επιχειρηματολογούσαν, αφορούσε και το σύνολο του πολιτικού συστήματος ουσιαστικά.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε πάρα πολύ καλά και προώθησε αυτή τη ρύθμιση. Γεγονός είναι ότι και τα υπόλοιπα κόμματα, με το δικό τους σκεπτικό δεν είχαν αντίρρηση. Τώρα, το τι πραγματικά πίστευε ή πιστεύει ο καθένας μένει η ζωή να το αποδείξει. Σημασία έχει ότι η ρύθμιση ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και έχει επιτευχθεί αυτό που έπρεπε.

Εφικτή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Και φυσικά αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί στις δεύτερες εκλογές, γιατί στις πρώτες με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής αυτό είναι αδύνατον. Ο λόγος που επιδιώκουμε την αυτοδυναμία δεν είναι κάποια μονοκομματική αλαζονεία. Αλλά, είναι η προϋπόθεση της σταθερότητας να σιγουρέψουμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός, να αποφύγουμε πισωγυρίσματα, να αποφύγουμε αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος. Οι Έλληνες δεν νομίζω ότι έχουν διάθεση για πειράματα, θέλουν να συνεχίσουν μπροστά.

Από εκεί και πέρα ο λαός, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός είναι αυτός που με το αποτέλεσμα που θα φέρει θα δείξει τι ακριβώς θέλει να γίνει. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως εφικτή και αυτό δεν το τεκμηριώνω από τις δημοσκοπήσεις.

Το τεκμηριώνω στο ότι, αυτή η Κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι αξιόπιστη, αυτός ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι αποτελεσματικός. Κάναμε αυτά που είχαμε πει πριν από τις εκλογές και αυτό οι Έλληνες το εκτιμούν γιατί έγιναν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο γεμάτη δοκιμασίες για την χώρα εξαιτίας παγκοσμίων κρίσεων, όπως είναι η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και η παράνομη μετανάστευση, την οποία πολύ αποτελεσματικά αντιμετωπίσαμε χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν έχουν διάθεση οι Έλληνες για πειράματα και γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα δώσουν την αυτοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία.

Καταθέτουμε ένα θετικό απολογισμό

Δική μας επιλογή είναι να καταθέσουμε έναν θετικό και δημιουργικό απολογισμό με ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει παραχθεί αυτά τα σχεδόν 4 χρόνια. Και να συγκρίνουν οι Έλληνες πολίτες την τετραετία Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας, με την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα.

Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά και θα μπορούσε κανείς να ανταγωνιστεί με βάση το θετικό απολογισμό του έργου του και με βάση τις θέσεις και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για να διασφαλίσει τη θέση της χώρας μπροστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την τοξικότητα και το μίσος και τον διχασμό

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν την τοξικότητα, άλλοι επιλέγουν το μίσος και τον τεχνητό διχασμό. Αλλά, θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός έχει πολύ μεγάλη ωριμότητα. Τα έχει ξαναζήσει αυτά τα πράγματα. Δεν είμαστε ούτε στο 2010 και στο 2011, ούτε στο 2012, ούτε στο 2015. Οι Έλληνες θα προχωρήσουμε μπροστά, με ενότητα, με τη μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου της λογικής που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός. Υπάρχουν πολύ ουσιαστικά πράγματα, τα οποία αφορούν την ατζέντα του σήμερα και του αύριο, γιατί πιστεύω ότι οι πλειοψηφίες συγκροτούνται πάνω στις κοινωνικές και εθνικές ανάγκες του σήμερα.

Η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ θα συνεχιστεί

Όταν ήρθε η ώρα των κρίσεων των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, εκεί που με αποφασιστικότητα προχωρήσαμε στην κάθαρση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες με απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να πούνε ένα μπράβο που απαλλάξαμε την Ελληνική Αστυνομία από πολυετή κατεστημένα και μάλιστα σε κρίσιμες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή τους την διαφάνεια και την πάταξη του βαρέως εγκλήματος και την πάταξη της διαφθοράς μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, έριξαν λάσπη στον ανεμιστήρα. Τολμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές που έπρεπε. Έχει η Ελληνική Αστυνομία αυτή είναι η πραγματικότητα και να πάτε να κάνετε ένα ρεπορτάζ με όλους τους αστυνομικούς μας για να δείτε με πόση εμπιστοσύνη περιβάλλουν αυτή την σκληρή προσπάθεια και ποιο είναι το κλίμα θετικής συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και στους αστυνομικούς μας. Αυτοί έχουν ένα και μόνο μέλημα να υπηρετούν την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών. Και οι λίγοι επίορκοι να πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Ως αντίδραση στις αποφασιστικές αλλαγές που κάναμε στις κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενοχλήθηκαν πολυετή κατεστημένα. Θα πάμε μέχρι τέλους την κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαύρη τρύπα στον Τομέα της Ασφάλειας

Yπάρχουν αλήθειες, τις οποίες θέλω ξεκάθαρα να καταθέσω σήμερα για να γνωρίζουν όλοι και να σταματήσει μια για πάντα αυτή η συνωμοσιολογία, η αισχρή κατασυκοφάντηση, η οποία προέρχεται από την ένδεια πολιτικού λόγου και από την μαύρη τρύπα που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα ασφαλείας. Θέλω να σας πω γιατί τη λέω μαύρη τρύπα: Διότι στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων η δική τους πολιτική ήταν «ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα της Ελλάδας», «μπάτε σκύλοι αλέστε» αυτό ήταν!

Εμείς αποτρέψαμε 260.000 παράνομους μετανάστες το 2022 να μπουν, και 23 Φεβρουαρίου τοποθετούμε άλλους 250 συνοριοφύλακες και προχωράμε στην επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου.

Το 2022 λοιπόν η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα στην Ελλάδα είναι, ήταν 25% μικρότερη από αυτή που υπήρχε την τετραετία 2015-2019. Όταν βγήκαν αυτά τα επίσημα στατιστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ούτε ένα σχόλιο, διότι τα αναγνωρίζει και γνωρίζει την αδυναμία του: ότι η πολιτική του κατά της εγκληματικότητας ήταν «όταν θα μπει ο κλέφτης στο σπίτι σας να κάνετε ότι κοιμάστε». Το θυμάστε αυτό; Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πει!