Στις 14 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), ο συγγραφέας Βασίλειος Ρήγα Φλώρος, θα παρουσιάσει τα τελευταία τρία βιβλία του: «Από τον Οδυσσέα στον Τσάπλιν» (11 θεατρικά έργα), «Πώς ξεπέρασα τον φόβο του θανάτου. Τι θα συμβεί αν δεν πεθάνουμε ποτέ» (χιουμοριστική νουβέλα) και «Αρχέγονος κήπος. Τα φωτολούλουδα του ανεκπλήρωτου» (ποίηση).
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η πρόεδρος της Π.Ε.Λ. Αγγελική Ψακή Κωβαίου, ενώ σύντομες ομιλίες – τοποθετήσεις συνολικού χρόνου 40 λεπτών θα απευθύνουν:
• Θανάσης Παντές (δημοσιογράφος – ποιητής),
• Ηλίας Μέλιος (ποιητής),
• Γρηγόρης Πλαστάρας (εκδότης). Εκδόσεις «ΟΤΑΝ»
• Μανώλης Τσάμης (εκδότης). Εκδόσεις «ΤΑΔΕ ΕΦΗ»
και ο συγγραφέας Βασίλειος Ρ. Φλώρος.
Επιπλέον, θα διαβάσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα οι ηθοποιοί σκηνοθέτες και θεατροπαιδαγωγοί:
• Έλενα Στρατή (όπου συντονίζει και την εκδήλωση)
• Σωτήρης Ταχτσόγλου
• Αντώνης Τζαμαλούκας
Μετά τη σύντομη παρουσίαση των βιβλίων θα ακολουθήσει μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στις μνήμες του έρωτα, (καθώς και η ημέρα το προτείνει) με τις εξαίρετες μουσικούς και τραγουδίστριες Αρετή Κοκκίνου και Θέλμα Καραγιάννη.
Επίσης, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Τάκη Kτενά «Σ αγαπώ» διάρκειας 10 λεπτών.
Γλυκόπιοτος καλαματιανός οίνος και συναπαντήματα με αγαπημένα πρόσωπα, συγκομιδή νοημάτων από τους κήπους των χρόνων μας, τα χαμόγελα του λόγου, η μελωδία της ποίησης, αισιοδοξία και ζωή, θα περιλούσουν την ατμόσφαιρα.
Ο Βασίλειος Ρήγα Φλώρος γεννήθηκε το 1967 στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, θέατρο και θεατρικό παιχνίδι στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και εμψυχωτής σε βιωματικές ομάδες δημιουργικής δράσης. Ακόμη, είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του ΣΕΗ ( Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Δ.Σ  της Ένωσης  Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Έχει γράψει δύο (2) δοκίμια, εφτά (7) ποιητικές συλλογές, ένα (1) μυθιστόρημα, καθώς και δεκατέσσερα  (14)  θεατρικά έργα, ορισμένα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές. Επιπλέον, έχει συμμετοχή σε επτά (7) ποιητικές ανθολογίες, ενώ ποιήματά του, έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική και Ουκρανική γλώσσα κι έχει παίξει ή σκηνοθετήσει 35 παραστάσεις.

 Το 2022 τιμήθηκε με το μετάλλιο τεχνών και γραμμάτων  της Πόλης GRODEK της Πολωνίας .