Στο κατάστημα καπνικών ειδών ιδιοκτησίας ενός 69χρονου αλλοδαπού σε περιοχή του Ηρακλείου, αλλά και στο σπίτι του, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, που κατάσχεσαν συνολικά 32 κιλά και 400 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε αρχικά η έρευνα και βρέθηκαν στο κατάστημα 57 λαθραίες συσκευασίες καπνού ναργιλέ βάρους οκτώ κιλών και 400 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης. Επιπλέον, έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν άλλες 16 λαθραίες συσκευασίες καπνού ναργιλέ βάρους τεσσάρων κιλών, αλλά και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός φίλου του το οποίο χρησιμοποιούσε ο 69χρονος και εντοπίστηκαν άλλες 71 συσκευασίες καπνού ναργιλέ βάρους 20 κιλών.

Τα 32 κιλά και 400 γραμμάρια λαθραίου καπνού παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου που υπολόγισε το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών σε 9.712,23 ευρώ και ο 69χρονος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν και 730 ευρώ, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.