• Ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός και διεθνούς φήμης συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του «Οι Έλληνες, μια παγκόσμια ιστορία» σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Την εκδήλωση, που είναι ανοιχτή στο κοινό, θα προλογίσει ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. MatthewLodge.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 16:30 η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, τον πανεπιστημιακό καθηγητή και διεθνούς φήμης συγγραφέα Roderick Beaton που τα βιβλία του για τους Έλληνες, έγιναν παγκόσμια bestsellers. Ο πρώην καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας της έδρας «Κοραής» στο King’sCollegeLondon θα μιλήσει για το πώς ο ελληνικός πολιτισμός συνέβαλε στη διαμόρφωση του δυτικού τρόπου ζωής, κατορθώνοντας να επιβιώσει μετά από καταστροφικές αλλαγές. Στο τελευταίο βιβλίο του, το “The Greeks A global History” από τις εκδόσεις FABER&FABER που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά υπό τον τίτλο “Οι Έλληνες – Μια Παγκόσμια Ιστορία” από τις Εκδόσεις Πατάκη, ο Beatonμε επίκεντρο την ελληνική γλώσσα επιχειρεί μια ολιστική προσέγγιση στο σύνολο της Ελληνικής Ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σημείο αναφοράς τα πολιτιστικά και ιστορικά σημεία της πορείας των Ελλήνων που επηρέασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό και τη διανόηση.

«Το έργο του κ. RoderickBeaton αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις δυνατότητες του ελληνικού πολιτισμού, εστιάζοντας αφενός στη δυνατότητα επιβίωσης που έχουμε επιδείξει, αφετέρου στην εξωστρέφεια που είναι εγγεγραμμένη στο εθνικό μας DNA. Αυτά τα δυο στοιχεία προσπαθούμε ως Ε.ΕΝ.Ε. να ενδυναμώσουμε στο ελληνικό επιχειρείν, ώστε πρώτον να αποκτήσει ξανά την ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και δεύτερον να προωθήσουμε την έννοια της ελληνικότητας. Το να είσαι Έλληνας δεν δηλώνει μόνο εθνική καταγωγή, αλλά στάση ζωής. Κρατώντας αυτό ως σημείο αναφοράς σήμερα έχουμε μοναδική ιστορική ευκαιρία και ευθύνη ως Έλληνες, πρωτίστως μέσω της εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, να κατακτήσουμε εκ νέου τη θέση που ιστορικά μας αναλογεί. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει!», δήλωσε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. και Προέδρος του Ομίλου EFAGROUP.

Η Ε.ΕΝ.Ε. συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα δράσεών της για να ενισχύσει και να προβάλλει την ελληνική επιχειρηματικότητα, επιμένοντας να χτίζει γέφυρες μεταξύ εταιρειών και κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν ενεργά στον διάλογο με τον κ. RoderickBeaton.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε., κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς και θα την προλογίσει ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. MatthewLodge, ενώ θα τη συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κ. Απόστολος Μαγγηριάδης. Για την προσέλευσή σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας στο events@eene.gr ή στο τηλέφωνο 210 7289000. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1987 και αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό δυναμικών Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Η ανάπτυξη και η προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αποτελούν στόχους της Ε.ΕΝ.Ε και επιτυγχάνονται μέσα από ένα εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με την πολιτική και οικονομική ηγεσία του τόπου, την κοινωνία και τους διαμορφωτές κοινής γνώμης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Μαρία Βαλινδρά μέσω email στο news@eene.gr και τηλεφωνικά στο 210-7236217 ή στο 6947298378.