Οι αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι και στα Τέμπη, αλλά και στις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο στη θέση του προέδρου, προκάλεσαν ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της συνέντευξής του στο Mega.

Μεγάλη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας εμφάνισε έναν έντονο εκνευρισμό. Ιδίως όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούσαν στη ρητορική και τη συμπεριφορά του ίδιου και της παράταξής του στην τραγωδία στο Μάτι, σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και προσωπικά στις εκλογικές ήττες που έχει σημειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας φάνηκε να εκνευρίζεται ιδιαίτερα όταν του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους, Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, ότι στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα με τα Τέμπη. Επιπλέον, ήταν εμφανώς ενοχλημένος όταν κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί ο κ. Τόσκας, που ήταν πολιτικός προϊστάμενος όλων των υπεύθυνων της τραγωδίας στο Μάτι, παραιτήθηκε αλλά στη συνέχεια ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μην είναι υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε άμεσα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.κ

Ακολούθως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε η ερώτηση για το τι θα πράξει αν καταγράψει μια πέμπτη εκλογική ήττα από τη Νέα Δημοκρατία, και αν θα το θεωρήσει προσωπική ήττα. Η ενόχληση του κ. Τσίπρα ήταν εμφανής στις απαντήσεις του, αναφέροντας πως θα κριθεί από τον ελληνικό λαό, ενώ με ειρωνικό χαμόγελο ανέφερε πως αν το κόμμα του αισθανόταν ότι εκείνος είναι το πρόβλημα θα είχε αποχωρήσει και θα έγραφε… βιβλία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επί της ουσίας πως δεν αισθάνεται καμία ευθύνη για τις ήττες, λέγοντας πως τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτά που θα κρίνουν, σε περίπτωση ενδεχόμενης ήττας στις εκλογές, αν θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά και με τον ίδιο.