Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για τα εκατόν τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Τιμούμε τη μνήμη όλων των στελεχών του Σώματος που έπεσαν στο καθήκον, στα 104 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυσή του. Τιμούμε τη θυσία τους για την πατρίδα και δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη τους για τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε στην προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος επισημαίνοντας το τεράστιο έργο τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας. Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχειρούν με πλήρη σεβασμό απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και τους άγραφους νόμους της θάλασσας.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, ανέφερε ότι η 19η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα των 104 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του. «Τιμούμε σήμερα», είπε ο αρχηγός αντιναυάρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, «όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

«Τιμούμε, τους εν ενεργεία συναδέλφους που καθημερινά προσθέτουν κρίκους υπερηφάνειας στην αλυσίδα των επιτευγμάτων του Σώματος, αποτελώντας την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετούν, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Με τη δράση τους αποτελούν υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς», κατέληξε.