Σε 42 ημέρες και σήμερα, έτσι όπως λέγαμε παλιά στον στρατό όταν μετράγαμε ημέρες για να απολυθούμε, εμείς, «ο κυρίαρχος λαός», κρατάμε στα χέρια μας την τύχη της χώρας μας!

Καλούμαστε, στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,με την ψήφο μας να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Να προχωρήσουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά ή να επιστρέψουμε πίσω στα χρόνια εκείνα που κάθε μέρα καθόμασταν στην…ουρά στημένοι στα ΑΤΜ πολλές ώρες, για να βγάλουμε 50 ευρώ! Σε εκείνη την αξέχαστη εποχή του Γιάνη (με ένα νι) Βαρουφάκη, που περάσαμε όχι απλά δύσκολα, αλλά από τις «Συμπληγάδες»! Θα ξεχάσουμε τα μνημόνια που «τρώγαμε» σχεδόν μέρα παρά μέρα; Θα λησμονήσουμε τους φόρους, που η κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του μας επέβαλαν «χωρίς ανάσα»; Κοιμόμασταν και ξυπνάγαμε το πρωί με έναν νέο φόρο! Ήταν «ο φόρος για τον… φόρο επί του φόρου»!

Οι συνταξιούχοι είναι δυνατόν να ξεπεράσουν το χέρι που έβαλε βαθιά στην τσέπη τους ο Γιώργος Κατρούγκαλος και τους «άρπαξε» τα δικά τους λεφτά; Χρήματα που δούλεψαν για πάνω από πενήντα ή εξήντα χρόνια ο καθένας για να έχουν «καλά στερνά», όπως έλεγε η αείμνηστη μητέρα μου, η κυρα-Λεμονιά! Είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να ξεχάσουν το…τετραγωνάκι που έχουν αποκτήσει σχεδόν όλοι από τον κατάπτυστο νόμο Τσίπρα – Κατρούγκαλου, όπου αναγράφεται «η προσωπική διαφορά»; Κάτι που λειτουργεί και είναι ο…κόφτης της αύξησης που πρόσφατα δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στα χαρτιά βέβαια φαίνεται πως υπάρχει, πως δόθηκε. Όμως τα χρήματα δεν μπήκαν στις τσέπες των συνταξιούχων, λόγω αυτής της «προσωπικής διαφοράς»!Πρέπει να σβήσει το χρέος, για να δουν τα χρήματα της αύξησης στην τσέπη τους. Για να μην υπάρχουν λοιπόν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε και έδωσε επίδομα από 200, 250 έως 300 ευρώ! Ο ελληνικός λαός θα τα ξεχάσει όλα αυτά που πέρασε επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Ποτέ!

Γι’αυτό οι εκλογές αυτές θεωρούνται και είναι κρίσιμες για το αύριο των παιδιών και των εγγονιών μας! Για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ψηφίζουμε λοιπόν με μυαλό και όραμα τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας μας. Άλλωστε, οι εχθροί μας καραδοκούν και με όλα αυτά που γίνονται εδώ «τρίβουν τα χέρια τους». Οι γείτονές μας, οι απέναντι από το Αιγαίο, οι Τούρκοι, περιμένουν την ευκαιρία! Μην τους την δώσουμε. Υπάρχει αντίρρηση;

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο