Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ταινία που επέλεξε να βάλει στους μαθητές της, μία δασκάλα δημοτικού της Αθήνας. «Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς» τονίζει  ο δικηγόρος μίας εκ των οικογενειών των ανήλικων που έφερε στο «φως» το τι είχε συμβεί στη σχολική αίθουσα.

Η εκπαιδευτικός με δική της πρωτοβουλία έβαλε στους 10χρονους μαθητές να δουν την ταινία «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»). Η εν λόγω ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί. Διαρκεί εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει βραβεία και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» το παιδί της οικογένειας που μίλησε στους γονείς του για τη συγκεκριμένη ταινία και ήταν η αρχή ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης «αρρώστησε» μετά την προβολή της.

Οι γονείς έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και «ζητούμε να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα».

Πριν από το εξώδικο υπήρχαν προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς και ο διευθυντής έκανε συστάσεις για να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Δικηγόρος της οικογένειας: Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή που έχει στείλει το εξώδικο, Χάρης Κατσιβαρδάς μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» επσισημαίνοντας: «Το συμβάν έλαβε χώρα όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς. Και οι γονείς, που τυγχάνει να είναι αμφότεροι εκπαιδευτικοί ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και η μητέρα είναι φιλόλογος, διαπίστωσαν αυτή την κατάσταση, η οποία ήταν διαφορετική από την συνηθισμένη».

«Το παιδί ρωτήθηκε από τους γονείς και απάντησε ότι η δασκάλα τους έδειξε την ταινία και σοκαρίστηκαν βλέποντας τα ανήλικα παιδιά στο ντους με αυτό το περιεχόμενο. Όταν οι γονείς ρώτησαν το παιδί ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ταινίας που προβλήθηκε αυτή η ταινία στην Τετάρτη δημοτικού, ο εκπαιδευτικός απάντησε στα παιδιά που είχαν ρωτήσει ότι ο εκπαιδευτικός είναι φασίστας» σημείωσε.

Ερωτώμενος ο κ. Κατσιβαρδάς γιατί οι γονείς προσέλαβαν δικηγόρο απάντησε: «Ο δικηγόρος είναι για να προστατέψει την έννομη τάξη και να διαχωρίσει το τι επιτρέπει το Σύνταγμα και ο νόμος από την εκάστοτε μορφή προπαγάνδας ή προσπάθεια υποκειμενοποίησης κάποιων αντιλήψεων. Αυτό που εμείς νομικά ζητούμε είναι να απαντηθεί ειδικά και εμπεριστατωμένα από το Υπουργείο Παιδείας αν έχει εγκριθεί αυτή η ταινία και δεύτερον να ελεγχθεί πειθαρχικά αυτή η δασκάλα».

«Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας, είτε ήταν ετεροφυλοφιλικό είτε ήταν ομοφυλοφιλικό το περιεχόμενο η αντίδραση των γονέων θα ήταν η ίδια και ζητούμε δια του εξωδίκου να μας απαντήσει το Υπουργείο» είπε κλείνοντας.