Αναβρασμός επικράτησε  στον «αέρα» του ΣΚΑΙ όταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε για τη στέγαση των γιατρών στα νησιά όπου τα ενοίκια είναι στα ύψη.

«Έσείς θα πηγαίνατε με 1.000 ευρώ σε ένα νησί, που για να πάτε και να έρθετε στην Αθήνα να δείτε τους δικούς σας θα θέλατε 370 ευρώ; Όχι. Θα πηγαίνατε σε ένα νησί που θα ψάχνατε να βρείτε σπίτι και δεν θα βρίσκατε πουθενά; Όχι!», απάντησε εκνευρισμένη.

«Στη Ρουμανία ο πρωτοδιοριζόμενος επιμελητής Β’ παίρνει 3.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αποφασίστε εσείς τι πρέπει να γίνει».

«Σας λέω ότι τα κίνητρα θα πρέπει να είναι οικονομικά, να υπάρχει ένα σπίτι και από εκεί και πέρα αυτά τα νέα άτομα, οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι θα πάνε εκεί αν υπάρχουν τα κίνητρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι σε τέσσερα χρόνια θα γυρίσουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να εξελιχθούν και επιστημονικά, για να πάνε άλλοι εκεί», τόνισε η κα Παγώνη.

Τέλος, σχολίασε πως «Δεν ζητήσανε βίλες οι γιατροί, ζητήσαν σπίτια να πάνε να μείνουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Σε τρώγλη θα πάνε να μείνουν; Όχι βέβαια».