Μια γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι άφησε ελεύθερα στην αυλή της, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά που φρόντιζε και αυτά επιτέθηκαν σε νεαρό επαγγελματία ποδηλάτη, όταν πέρασε έξω από τη μονοκατοικία, με αποτέλεσμα καταλήξει τραυματισμένος στο νοσοκομείο, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώα.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου του 2018, όταν ο 26χρονος ποδηλάτης έκανε προπόνηση με συναθλητές του στην περιοχή του Φιλύρου. Ο νεαρός αθλητής, που αγωνιζόταν σε αθλητικό σύλλογο, είδε ξαφνικά μπροστά του τα τρία μεγαλόσωμα σκυλιά που βγήκαν από την αυλή της μονοκατοικίας και του επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με τον 26χρονο, εκείνη την ώρα κινούνταν με περίπου 30 χιλιόμετρα την ώρα και δεν είχε κανένα περιθώριο να αντιδράσει, με συνέπεια από την επίθεση να πέσει στο οδόστρωμα και να καταλήξει στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου.

«Μπροστά μου ήταν δύο συναθλητές μου. Στη δεξιά μεριά του δρόμου υπήρχε μια μονοκατοικία και έξω ήταν τα τρία σκυλιά. Βγήκαν στη μέση του δρόμου, υπήρχε περίφραξη αλλά η πόρτα ήταν ανοιχτή. Το ένα βγήκε μπροστά μου και μου όρμησε, με αποτέλεσμα να πέσω με το ποδήλατο, να κάνω τούμπες και να καταλήξω στο αντίθετο ρεύμα. Δεν υπήρχε πουθενά σχετική σήμανση ότι στο σπίτι έχει σκυλιά, η συρόμενη πόρτα ήταν ανοιχτή», τόνισε ο ποδηλάτης.

Όπως εξήγησε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από την επίθεση του σκύλου και την πτώση τραυματίστηκε στο χέρι και χρειάστηκε να βάλει νάρθηκα, ενώ είχε εκτεταμένες εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος.

«Ήμουν χτυπημένος και αναστατωμένος», τόνισε, εξηγώντας στη συνέχεια ότι από το περιστατικό καταστράφηκε η καριέρα του καθώς έκανε πάνω από έναν μήνα να αναρρώσει, ενώ το αγωνιστικό του ποδήλατο, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στα δικά του σωματικά χαρακτηριστικά και στοίχιζε περίπου 4.500 ευρώ, έγινε κομμάτια και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το αντικαταστήσει.

Παρόλο που η 60χρονη γυναίκα είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε οκτώ μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια, σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών.

Η ίδια, ανέφερε στην απολογία της, πως τα τρία σκυλιά που επιτέθηκαν στον αθλητή ποδηλασίας, δεν ήταν δικά της, ούτε τα φρόντιζε, τονίζοντας ότι πολλές φορές έμπαιναν στην αυλή της χωρίς η ίδια να το επιθυμεί.

«Φοβάμαι τα σκυλιά, ποτέ δεν είχα δικά μου. Τα κυνηγούσα όταν έμπαιναν μέσα στην αυλή για να τα απομακρύνω. Δεν μπορώ να τα έχω στην αυλή μου, χαλάνε τον κήπο και δεν αισθάνομαι ασφάλεια», ανέφερε.