Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος,  αφέθηκε μετά την απολογία του ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για όσα είπε στην απολογία του, για τα παιδιά που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση, προκάλεσε άγριο καυγά στο στούντιο.

«Έχω ήδη συγχωρήσει τα παιδιά που με κατηγορούν για τα λάθη τους και για όλα όσα κάποιοι τα έβαλαν να πουν εν αγνοία τους. Ελπίζω πως και τα ίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν τι έχουν κάνει και θα μετανοήσουν. Πρώτα για τους εαυτούς τους κι εν συνεχεία για τα υπόλοιπα παιδιά της Κιβωτού, που στην ουσία είδαν τη δεύτερη οικογένειά τους και το σπίτι τους να καταστρέφονται. Εύχομαι όμως κι όλοι αυτοί που τους έχουν υποκινήσει να κατανοήσουν με τη βοήθεια του Θεού τι έχουν προκαλέσει στα παιδιά της «Κιβωτού» και σε όλη την κοινωνία», φέρεται να είπε στην απολογία του ο πατέρας Αντώνιος.

Η κουβέντα όμως που ακολούθησε στο στούντιο, έκανε έξαλλο τον εκδότη της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος προέβη σε μια απίστευτη λεκτική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη. «Μας τα έχει κάνει τσουρέκια, παπαγαλάκι του πατρός Αντωνίου. Εγώ δε θα συμμετέχω σε εκπομπή ξεπλύματός του» είπε στον Δημήτρη Μαρέδη ο Πέτρος Κουσουλός, με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να παθαίνουν σοκ. Κατηγόρησε μάλιστα τον συνάδελφό του, ότι χρηματίζεται από τον πατέρα Αντώνιο και θα πρέπει να ερευνηθεί, κάτι που εξόργισε τον Δημήτρη Μαρέδη, που τον κατηγόρησε ότι δεν τηρεί το τεκμήριο της αθωότητας και πετάει λάσπη εναντίον του, χωρίς να έχει αποδείξεις. Όταν μάλιστα ο Πέτρος Κουσουλός έφυγε από τη θέση του, τον κατηγόρησε για κακόγουστο σόου.

Γιατί κατέθεσε η πρεσβυτέρα

Παράλληλα, η εκπομπή αποκάλυψε, γιατί κατέθεσε στην ανακρίτρια και η πρεσβυτέρα. Ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση της Σταματίας Γεωργαντή, ήταν ότι ο 19χρονος που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, είχε μιλήσει για ένα μυστικό δωμάτιο, όπου κακοποιούσε κάποια από τα παιδιά. Μάλιστα, είχε καταθέσει, ότι ένα πρωί είχε μπει μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο η πρεσβυτέρα και είχε βρει τον πατέρα Αντώνιο με τον 19χρονο. Τότε, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ιερέας είχε ταραχτεί, η πρεσβυτέρα όμως παρέμεινε ατάραχη και το μόνο που ρώτησε τον 19χρονο, ήταν γιατί βρισκόταν πρωί-πρωί μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Σε ερώτηση του ανακριτή, γιατί η πρεσβυτέρα δεν ταράχθηκε με όσα είδε, ο 19χρονος φέρεται να της είχε απαντήσει, πως τα ήξερε όλα και πως δεν υπάρχει γάμος ανάμεσα σε εκείνη και τον πατέρα Αντώνιο, παρά μόνο μια επαγγελματική σχέση. Η ανακρίτρια δεν έθεσε πολλά ερωτήματα στην πρεσβυτέρα, ενώ κάλεσε να καταθέσουν και τα παιδιά, που είχε επικαλεστεί ως μάρτυρες ο 19χρονος. Όταν τα ρώτησε για το εν λόγο δωμάτιο, κανένα δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξή του.