Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο βασανιστικός θάνατος αλόγου την ώρα που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα υπό αφόρητη ζέστη.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία, που αφορά στις ενδεχόμενες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου, που φαίνεται πως μετέφερε τουρίστες σε ώρες που, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, απαγορεύεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχεται αν ο ιδιοκτήτης του άτυχου αλόγου το είχε φροντίσει ιατρικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην σκληρές συνθήκες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές στις εισαγγελικές αρχές, πως λίγο πριν το τέλος, το άλογο υφίστατο πίεση για να επιταχύνει, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, ενώ ελέγχεται ακόμα και ο αριθμός των τουριστών που μετέφερε.

Ήδη, έχει επιβληθεί στον ιδιοκτήτη του αλόγου πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» της τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζουν και άλλα άλογα που έχει στην κατοχή του.