Το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού «υπερβαίνει κόμματα, σκοπιμότητες, πολιτικούς ανταγωνισμούς», τονίζει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή την έναρξη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από το εξωτερικό.

«Eπιδιώκουμε τη μέγιστη διακομματική συναίνεση. Έχουμε σήμερα την ιστορική ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο άλμα», προσθέτει η υπουργός Εσωτερικών.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης είναι το εξής:

«Το πρώτο νομοθέτημα της νέας Κυβέρνησης που έρχεται προς επεξεργασία στη Βουλή είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να μπορούν επιτέλους οι συμπατριώτες μας που μένουν στο εξωτερικό, ή βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών, να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου από το εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς.

Το ζήτημα που συζητούμε σήμερα υπερβαίνει κόμματα, σκοπιμότητες, πολιτικούς ανταγωνισμούς. Δεν είναι δεξιό, αριστερό, κεντρώο. Είναι εθνικό.

Eπιδιώκουμε τη μέγιστη διακομματική συναίνεση. Έχουμε σήμερα την ιστορική ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Να καταργήσουμε όλους τους περιορισμούς για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων πολιτών από το εξωτερικό».